Moda na catering żywieniowy sprawiła, że cała branża restauracyjna stanęła przed wieloma nowymi wyzwaniami. Sukcesywnie przybywające zamówienia na usługi gastronomiczne niosą ze sobą konieczność wprowadzenia bardziej nowoczesnych rozwiązań technicznych, dzięki którym praca będzie wykonywana efektywniej, szybciej i wydajniej. Przetwarzanie żywności, przygotowywanie jej od podstaw, dzielenie na porcje, pakowanie oraz dystrybucja to etapy realizacji, gdzie liczy się czas i skrupulatność. Wszystkim przedsiębiorcom zajmującym się profesjonalnie cateringiem żywieniowym na szeroką skalę pomóc może super nowoczesny winda towarowa. W jaki sposób można odkryć pełnię jego zalet?
Dźwig towarowy dla gastronomii – zalety
Dlaczego każdy restaurator, prowadzący swoją własną stołówkę lub punkt wydawania posiłków powinien zaopatrzyć się w wysokiej klasy dźwigi towarowe? Zalet jest całe mnóstwo, my skupimy się na tych najważniejszych. Najlepszą rekomendacją dla dźwigów wykorzystywanych w branży gastronomicznej i przetwórstwa żywności jest to, że:
- można z ich pomocą transportować naprawdę duże ilości surowców spożywczych, naczyń i sprzętów związanych z gastronomią, jeśli pracujemy w trybie, który nie znosi opóźnień
- dźwigi produkowane są wyłącznie przez renomowanych fachowców, docenianych w swojej branży nie tylko w Europie, ale też na całym świecie
- niezawodna konstrukcja nie stanowi żadnego zagrożenia dla pracy ludzkiej, struktury żywności, sposobów jej pakowania oraz dystrybucji, gładkie powierzchnie oraz odporne na czynniki zewnętrzne materiały gwarantują solidną formę nie do zniszczenia przez narzędzia mechaniczne oraz ludzkie zaniedbania
- specjalnie dopracowane parametry pracy – oznacza to, że dźwigi pracują wydajnie, ze szczególną oszczędnością energetyczną, aby mogły jak najdłużej służyć swoim właścicielom, dzięki specjalnie wdrożonym programom oszczędza się prąd płynący zarówno w formie tradycyjnej jak i pochodzący z nowoczesnych urządzeń fotowoltaicznych
- korzystna cena bardzo szybko się zwraca już po kilku miesiącach od zainwestowania
Dźwigi towarowe dla gastronomii – obsługa
Specjalnie przeznaczone dla gastronomii dźwigi towarowe można obsługiwać na kilka sposobów. Klient ma zawsze do wyboru, na którą z opcji chce się zdecydować, oprócz dźwigów otwieranych i zamykanych ręcznie można zainwestować również w dźwigi sterowane numerycznie, co przy napiętym grafiku prac i wzmożonej potrzebie kontroli może się bardzo przydać. Nie zawsze jesteśmy w stanie być na miejscu tam, gdzie trzeba przyjąć lub odesłać zamówienie. Współpraca dźwigów przemysłowych z kamerami, sterowanie nimi już z zaplecza telefonu czy tabletu daje zupełnie nowy komfort pracy. Podzielność uwagi w połączeniu z najnowszymi rozwiązaniami technicznymi jeszcze nigdy nie przynosiła tak wielu korzyści. Catering prowadzony z zastosowaniem dźwigów towarowych rozwija się prężniej, szybciej możemy cieszyć się dostawami, nie obarczamy naszych pracowników dodatkową pracą, a wszystkie zamówione posiłki opuszczają teren zakładu odpowiednio na czas!